Florida Panthers kavensi finaalisarjan voitot 1-2:een. Kaikki siis hyvin, ja Florida voi aivan yhtä hyvin voittaa Stanley Cupin kuin Vegas? No ei ihan.

Florida kyllä aloitti kolmannen ottelun kotiyleisönsä edessä erinomaisesti. Ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan Panthers painoi kaikilta kaistoilta päälle, tuet tulivat jatkuvasti oikealla rytmillä ja joukkue voitti irtokiekot itselleen.

Pelaamista tuon kympin aikana voisi kuvailla sanoilla fiksu, dynaaminen ja keskittynyt. Samaa ei voi sanoa kahdesta ensimmäisestä finaalista – ja Floridan kannalta valitettavasti myös kolmas finaali ajautui hyvän alun jälkeen siihen samaan kuoppaan.

Pelitavallisesti liian moni Floridan pelaaja tekee toistuvasti typeriä ratkaisuja kiekolla. Se menee osin myös heikon keskittymisen piikkiin. Samoin kuin toistuvat merkkausvirheet ja typerääkin typerämmät jäähyt.

Pelkästään finaalisarjassa Vegas on päässyt jokaisessa ottelussa aivan liian monta kertaa tyystin vapaaseen maalipaikkaan – ihan vain Floridan nukahduksen vuoksi. Ja mitä jäähyihin tulee: Radko Gudasille voi jo ennen peliä budjetoida vähintään yhden idioottimaisen kaksiminuuttisen.

Siinä otsikossa maalailtu ensimmäinen iso ongelma: heikko keskittyminen/typeryys. Toinen iso ongelma on ylivoima.

Vaikka Florida on jäähyillyt finaaleissa, se on myös saanut rutkasti ylivoimaa. Ylivoimalla pelit pitäisi ratkaista, mutta sitä ei ole Panthers kyennyt tekemään. 0/12. Siinä Floridan ylivoiman onnistumiset Vegasia vastaan. 0/12. Lukema on aivan umpisurkea.

Samaan aikaan Vegas on iskenyt 17 ylivoimakerralla kuusi maalia (toki myös päästänyt yhden). Ylivoimaprosentti on 35. Se on voittavan joukkueen prosentti. Nolla taas on aika kaukana siitä.

Vaan on Floridalla sentään yksi mahdollisuus: Sergei Bobrovski. Venäläismaalivahti seisoi paikoitellen päällään ja piti kolmannessa ottelussa Floridan elämänlangan ehjänä. Oli siellä maalirautaakin apuna, mutta yksilöistä Bobrovski on se, joka voi vielä Floridan finaalihaaveet pelastaa.

Juuri tällä hetkellä Floridan mestaruus näyttää äärimmäisen epätodennäköiseltä, niin parempi kokonaispaketti Vegasilla on kasassa. Mutta on sitä ennenkin ihmeitä nähty. Kampesihan tämä samainen Florida Boston Bruinsinkin tieltään.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS