Columbus Blue Jackets vahvisti tiistaina pakkikalustoaan. Seura hankki puolustaja Ivan Provorovin Philadelphia Flyersista vaihdossa 1. ja 2. kierroksen varausvuoroista.

Tällä kaudella Provorov nostatti valtavan kohun Pohjois-Amerikassa. Seksuaalivähemmistöjä tukevassa teemaottelussa venäläispuolustaja kieltäytyi pukeutumasta sateenkaaripaitaan alkulämmittelyä varten.

Provorovin ratkaisu ja Flyersin hyväksyntä sille keräsi valtavan kritiikkiryöpyn. Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen on kuitenkin ymmärtäväinen venäläispuolustajaa kohtaan.

– Mielestäni Amerikassa on hyvä asia, että meillä on valinnanvapaus, mielipiteenvapaus ja sananvapaus. Olemme aina olleet organisaatio, joka edistää moninaisuutta ja inkluusiota, ja jatkamme sen tekemistä, Kekäläinen kommentoi.

Viime kaudella Provorov pelasi 82 ottelua ja iski niissä tehot 6+21=27. Parhaalla kaudellaan venäläinen on takonut 17 maalia ja 41 tehopistettä.

Aaron Portzline

@Aportzline
Asked #CBJ GM Jarmo Kekalainen if Ivan Provorov's refusal to wear a Pride sweater with the rest of the #Flyers last season gave him any pause in making this trade: