Carolina Hurricanesissa loppukauden pelanneen Jesse Puljujärven jatko NHL:ssä on kyseenalaistettu vahvasti monissa median toimesta miehen istuttua lähes koko pudotuspelit katsomon puolella.

Puljujärven tapauksessa paluuta Liigaan ja Kärppiin on pidetty yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona. Hyökkääjän agenttin Markus Lehto kumoaa kuitenkin huhut – ainakin toistaiseksi.

– Ei ole kukaan miettinyt tässä kohtaa mitään Eurooppa-vaihtoehtoa. Kaikenlaisia kyselyitä on tullut muun muassa Sveitsistä ja Ruotsista. Emme ole jutelleet tositarkoituksella yhdenkään eurooppalaisen seuran kanssa, Puljujärven agenttitoimiston edustaja Markus Lehto kertoo Iltalehdelle.

– Hän on rajoitettu vapaa agentti. Jotta seura voi pitää tuossa tilanteessa olevan pelaajan oikeudet, seuran pitää tehdä tarjous (qualifying offer), joka on saman suuruinen kuin tämän kauden sopimus oli, Lehto avaa tilannetta.

Mikäli Hurricanes ei tee Puljujärvelle ensi kaudesta kolmen miljoonan dollarin perustarjousta, pääsee NHL:n entinen nelosvaraus mittauttamaan arvonsa vapailla markkinoilla. Mikäli ura NHL:ssä jatkuu, joutunee 25-vuotias suomalainen tyytymään ensi kaudella NHL:n minimisopimukseen.