Suomalaispuolustaja Niko Mikkolan visiitti New York Rangersissä on jäämässä näillä näkymin lyhyeksi.

Mikkola kaupattiin viime kevään siirtorajalla St. Louis Bluesista nimekkään nipun pudotuspeleihin kasanneen Rangersin riveihin. Rangersin matka pudotuspeleissä päättyi ensimmäisellä kierroksella tappioon New Jersey Devilsiä vastaan.

The Athletic -sivuston New Yorkin sisäpiiritoimittaja Arthur Staple uskoo, että Mikkola jättää Rangersin tämän kauden päätteeksi vapaana pelaajana.

– 27-vuotias Mikkola teki ihailtavaa työtä pudotuspeleissä, mutta suomalainen tulee hakemaan palkankorotusta viime kauden 1,9 miljoonan dollarin palkkapussiinsa. Jopa 2,5 miljoonaa dollarin palkkavaatimus on Rangersille liian iso sijoitus vitospuolustajasta, jolla ei ole yhtään hyökkäyspään potentiaalia, Staple kirjoittaa.

Staple listasi Mikkolan ohella lähes varmoiksi lähtijöiksi sopimuksensa tähän kauteen päättävät Patrick Kanen ja Vladimir Tarasenkon.