Kanada eteni MM-kisoissa finaaliin, kun se kaatoi Latvian välierässä lukemin 4-2.

Ottelu oli alusta loppuun tiukka ja tapahtumarikas, eikä tunnekuohuiltakaan vältytty. Toisessa erässä joukkueille jaettiin runsaasti jäähyjä ja samassa yhteydessä nähtiin myös filmaamista.

C Moren studio nosti toisella erätauolla esiin tilanteen, jossa Latvian Rodrigo Abols ja Kanadan NHL-tähti Tyler Toffoli ottivat kevyesti yhteen. Kanadan kapteenina toimiva Toffoli kaatui Abolsin kevyen tönäisyn seurauksena heppoisesti jään pintaan, minkä seurauksena Abols lähti jäähylle. C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen suivaantui Toffolin tempusta täysin ja latasi suorat sanat tapauksesta.

– Sulla on C rinnassa, Kanadan vaahteralehtipaita ja sä filmaat. Sä myyt tuon niin kuin vanhojen autojen kauppias. Mä häpeän. Sami (Kapanen) sanoi hyvin tuossa heti erän jälkeen, että toivottavasti tämä ei tule jääkiekkoon. Tuo on nolo tilanne, Kukkonen täräytti.

Kapanen oli Kukkosen kanssa samoilla linjoilla tapauksen suhteen.

– Tämä on asia, mitä mä inhoan, että tuo tehostaminen on rantautunut jo jääkiekkoon. Tämä on kontaktilaji: sun pitäisi pysyä pystyssä viimeiseen asti. Sulle tulee osumaa, sulle tulee vammaa. Jos sä pystyt itse tulemaan jäältä, tule itse pois jäältä, äläkä jää makaamaan. Me nähtiin tässä erässä ihan liian paljon tehostamista, Kapanen totesi.

Toffoli ei saanut rangaistusta tilanteesta. Sen sijaan myöhemmin erän aikana Latvian Uvis Balinskis sai kaksiminuuttisen sukeltamisesta, kun Sammy Blais kampitti hänet nurin.