Aleksander Barkovista tuli torstain vastaisena yönä ensimmäinen suomalainen, joka on kipparoinut joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin Florida Panthersin kaadettua Carolina Hurricanesin NHL:n itäisen konferenssin loppuottelusarjan neljännessä ottelussa maalein 4-3.

Jo ottelun avausosuman syöttänyt Barkov oli isossa roolissa myös ratkaisuosumassa. Suomalaiskippari tarjoili ottelusarjan ykköstähti Matthew Tkachukin voittomaalin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sarjan kaksi ensimmäistä peliä jatkoajalla ratkaisseen Tkachukin illan toinen maali vei Pantheresin finaaleihin suoraan voitoin 4-0.

Vierasjoukkue Hurricanesin suomalaisista Teuvo Teräväinen iski nelospelissä yhden maalin Jesperi Kotkaniemen esityöstä. Hurricanes on nyt hävinnyt kolme edellistä konferenssifinaalien ottelusarjaansa puhtaasti voitoin 0-4.

Ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996 Stanley Cupin finaaleihin yltänyt Panthers saa seuraavalla kierroksella vastaansa voittajan lännen finaalisarjasta Vegas Golden Knightsin ja Dallas Starsin välillä. Vegas johtaa sarjaa voitoin 3-0.

Katso kooste ratkaisuottelusta alta.