Toronto Maple Leafsin supertähti William Nylander oli jo Aftonbladetin mukaan lupautunut Ruotsin maajoukkueen avuksi Tampeerella ja Riikassa pelattaviin MM-kisoihin, mutta sitten tapahtuikin mystinen käänne.

Vain Maple Leafsin ruotsalaispuolustaja Timothy Liljegren astui ulos Torontosta tulleesta koneesta, eikä Nylanderia näkynyt mailla halmeilla. Nylanderin saapumisen venähtämistä hämmästeltiin muutaman päivän ajan Ruotsissa, eikä kukaan tuntunut tietävän tähtipelaajan tilanteesta mitään.

Lauantaina tipahti yllättävä uutinen, kun Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam paljasti Nylanderin jäävän sittenkin kotiin. Tapahtumien taustoja Tre Kronor -luotsi ei suostunut avaamaan.

– Olemme keskustelleet tässä viikon kuluessa eri henkilöiden kanssa. Johtopäätös on se, että joukkueemme on nyt kasassa, Hallam sanoi Expressenille.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Chris Johnston pääsi kuitenkin lauantai-iltana jyvälle Nylanderin päätöksen taustoista. Johnstonin mukaan Nylander tajusi, että hänen saapumisensa tietäisi hänen veljelleen Alex Nylanderille tai jollekin muulle pelaajalle komennusta katsomoon.

– Minulle kerrottiin, että Nylander oli pidättyväinen MM-kisoihin myöhässä saapumisen suhteen, koska hän olisi vienyt jonkin muun pelaajan paikan kokoonpanosta – varsinkin, kun kyseessä olisi voinut olla hänen veljensä Alexin pelipaikka, Johnston kirjoittaa Twitterissä.

Nylanderilla on takana hänen uransa paras kausi NHL:ssä. 27-vuotias ruotsalaistähti mätti 82 ottelussa komeat 40 maalia ja 87 tehopistettä. Pudotuspeleissä mies kirjasi 11 ottelussa tehopisteet 4+6=10.

Nylander on 1,76 pistekeskiarvollaan Ruotsin maajoukkueen kaikkien aikojen tehokkain pelaaja MM-tasolla. Taiturimainen hyökkääjä on pelannut kolmissa MM-kisoissa yhteensä 21 ottelua mättäen käsittämättömät tehopisteet 15+22=37. Nylander voitti MM-kultaa vuonna 2017.

Chris Johnston

@reporterchris
Regarding William Nylander's decision not to join Sweden at the IIHF World Hockey Championship: I'm told he was reticent about arriving late and taking someone's spot in the lineup, especially since it may have belonged to his brother Alex.