Seattle Krakenin paidassa läpimurtokauden pelannut Eeli Tolvanen ei lopulta kuulunut Suomen maajoukkueen suunnitelmiin MM-kisoissa.

Leijonien GM Jere Lehtinen näkee, ettei Tolvaselle olisi löytynyt sopivaa roolia MM-joukkueesta.

– Jos jotain odotetaan (NHL:stä), niin sitten se tehdään tilanteen mukaan, että mihin ruutuun hän tulisi. Nyt teimme tuon valinnan, että emme tavallaan ottaneet häntä mukaan, Lehtinen kommentoi Iltalehdelle.

Krakenille runkosarjassa 16 maalia tykittänyt Tolvanen oli ilmaissut kauden aikana Leijonien johdolle olevansa halukas liittymään maajoukkueeseen, jos Kraken on ulkona pudotuspeleistä. Tolvasen harmiksi Leijonilla oli jo ennestään paljon laadukkaita laitahyökkääjiä, joten kyseistä pelipaikkaa ei ollut tarvetta vahvistaa.

– Miten joukkueen dynamiikka menee, kuka pelaa missäkin ja mikä meidän tarve on mihinkin ruutuun. Kaikki joukkueurheilussa mukana olleet tietävät, miten joukkue rakentuu. On eri rooleja, Lehtinen avasi tilannetta.

– Älkää ymmärtäkö väärin. Eeli on hyvä pelaaja ja hän pelasi hyvin Seattlessa. Ja hän on ollut kiinnostunut, ei ole siitä kyse yhtään, Leijonien GM jatkoi.