Florida Panthers jyrää parhaillaan viime kesän tähtivahvistuksensa Matthew Tkachukin johdolla kohti Stanley Cupin finaaleja.

Välittömästi uuden joukkueensa kantavaksi voimaksi noussut agitaattori ilmaisi viime kesänä haluttomuutensa jatkosopimukseen Calgary Flamesin kanssa, minkä jälkeen Panthers iski miehestä pöytään jättimäisen tarjouksen, johon kuuluivat mm. paluupostissa Calgaryyn lähetetyt tähdet Jonathan Huberdeau sekä MacKenzie Weegar.

The Athleticin Pierre LeBrunin mukaan oli kuitenkin lähellä, että Tkachukin uusi seura olisi ollut Panthersin sijaan Carolina Hurricanes, jonka Panthers kohtaa itäisen konferenssin finaalisarjassa.

– Kolme viimeistä joukkuetta kilpajuoksussa Tkachukista olivat St. Louis Blues, Hurricanes sekä Panthers. Hurricanesin tarjous – joka sisälsi mm. Martin Necasin – oli kakkosvaihtoehtona, joskin diili olisi taannut Flamesille enemmänkin tulevaisuuden palasia. Tästä syystä Floridan tarjous vei voiton, yrittäähän Calgary voittaa nyt eikä myöhemmin, LeBrun paljastaa.

Tkachuk iski avauskaudellaan Panthersissa pelaamissaan 79 runkosarjapelissä 40 maalia ja 109 pistettä. 12 pudotuspeliä ovat tuottaneet toistaiseksi hurjat 16 pistettä. Myös Hurricanesin Flamesille tarjoama Necas pelaa vahvaa kautta. Mies oli 71 pisteellään joukkueensa paras pistemies runkosarjassa.