Carolina Hurricanesin ja Florida Panthersin välisestä itäisen konferenssin pudotuspelisarjasta on odotettavissa suomalaisittain kenties koko NHL:n historian mielenkiintoisinta kohtaamista.

Hurricanesin riveistä kuukauden päivät käsimurtuman vuoksi sivussa ollut Teuvo Teräväinen on hänkin palaamassa pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Taituri sanoo olevansa valmis askiin vaikka heti. Päävalmentaja Rod Brind’Amour toppuuttelee kuitenkin suomalaisen puheita. Paikka pelaavassa kokoonpanossa ei ole itsestäänselvyys.

– Luulen, että olen melko lailla valmis palaamaan. Koska tahansa päävalmentaja päättää laittaa minut askiin, olen valmis, Teräväinen totesi maanantain harjoitusten jälkeen medialle.

– Hän on riittävän terve. En aio silti heittää häntä kaukaloon, ellei hän voi laukoa, Brind’Amour viittaa Teräväisen leikattuun käteen.

Teräväinen itse sanoo olleensa jo varma, että New York Islandersin Jean-Gabriel Pageaun mailaniskusta tullut käsivamma päättäisi miehen kauden.

– Hullua, olin varma että kausi oli siinä. Lääkärit tekivät erinomaista työtä ja nyt näyttää siltä, että pääsen palaamaan melko pian, Teräväinen kiittelee.

Teräväisen paluu täyteen pelikuntoon olisi kova vahvistus Hurricanesille, jonka kärkihyökkääjistä Andrei Svetshnikovin ja Max Paciorettyn kaudet ovat jo päättyneet loukkaantumisiin.