New Jersey Devilsin nuori tähtisentteri Jack Hughes lunasti viimeistään tällä NHL-kaudella ne odotukset, joita miehen harteille on ladattu siitä asti, kun amerikkalainen varattiin koko varaustilaisuuden ykkösnimenä kesällä 2019.

Avauskausi NHL:ssä tuotti 21 pistettä, toinenkin vain 31. Hughesista alettiin puhua jo yhtenä historian surkeimmista ykkösvarauksista. Tämä – järjestyksessään nuorukaisen neljäs – kausi räjäytti kuitenkin potin. Hughes, 22, iski 78 runkosarjapelissä 43 maalia ja 99 pistettä. Pudotuspeleissä mies johdatti joukkuettaan ja takoi 12 peliin 11 pinnaa.

– Mielestäni pelasin todella hyvän kauden ja todistin olevani huippupelaaja tähän liigaan, Hughes myöntää kauden päätöshaastattelussa.

Varsinkin yksi osa-alue sai kivikovan kiekkoperheen esikoisen erityisen ylpeäksi.

– Ehkä maalintekovoimani. En tiedä, odottiko kukaan minulta 40 maalia vain kolme vuotta sen jälkeen, kun ihmiset kutsuivat minua suurimmaksi flopiksi ikinä, Hughes sivaltaa.

Nuorukainen nosti kauden parhaaksi hetkeksi New York Rangersin tähtisikermän pudottamisen kesälomille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Rangersin kaataminen seiskapelissä oli jotain todella erityistä. Halusimme todella peitota heidät. Se oli ehdottomasti kauden paras hetki, Hughes kertaa.