NHL:n pudotuspeleihin niukin naukin selvinnyt Florida Panthers otti lauantaina seuraavan ison päänahan, kun joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin jatkoajalla 3-2 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Panthersin sankarina toimi nelosketjun luottosoturi Nick Cousins, joka laukoi voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 15:32. Panthersin voiton takuumiehenä toimi myös maalivahti Sergei Bobrovski, joka torjui kamppailussa peräti 50 kertaa.

Nimekäs, mutta runkosarjassa pahasti alisuorittanut Panthers-nippu on nyt lähettänyt kesälomille Atlantic-divisioonan ykkössuosikin Boston Bruinsin sekä lohkossa toiseksi sijoittuneen Maple Leafsin.

Suomalaisfaneja odottaa todellinen herkkupala seuraavalla kierroksella, sillä Panthers kohtaa konferenssifinaaleissa viiden suomalaisen edustaman Carolina Hurricanesin. Panthersissa pelaa kolme suomalaista: Eetu Luostarinen, Aleksander Barkov ja Anton Lundell.