TAMPERE. Leijonat sai aiemmin tällä viikolla mukaansa hirmuisen vahvistuksen, kun NHL-hyökkääjä Mikko Rantanen liittyi Tampereella joukkueeseen.

Colorado Avalanchen tähti kertoi, että MM-kisoihin lähteminen oli jo pitkään selvää. Rantanen oli ajatellut asiaa heti, kun Seattle Kraken kukisti Avalanchen NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Ei ollut vaikea päätös. Kun NHL-kausi loppui, niin ei ehkä samana iltana, mutta jo seuraavana päivänä mietin, että mä tulen. Ei ollut myöskään loukkaantumisia, niin oli helppo tulla, Rantanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Samalla hyökkääjä kertoi, että erityisesti yhdestä puhelusta oli hänelle apua. Rantanen oli nimittäin yhteydessä Leijonat-puolustaja Mikko Lehtoseen.

– ”Bobi” on mun hyvä kaveri, niin soitin hänelle ja kysyin, että täällä on voitettu niin paljon, että riittääkö nälkää voittaa. Kävi selväksi, että täällä kaikilla on iso nälkä menestyä, Rantanen kertoi.

Suomalaistähden mukaan myös Avalanchen johdossa oltiin sinut MM-kisareissun kanssa.

– Seura oli sitä mieltä, että mene vain. Se on sun oma päätös. Ymmärsivät myös, että kyseessä on kotikisat, niin ei välttämättä tule enää uudestaan samanlaista tilaisuutta.