Edmonton Oilersin saksalainen megatähti Leon Draisaitl jatkoi mykistävää pudotuspelikevättään Vegas Golden Knightsin kustannuksella.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa neljä maalia iskenyt Draisaitl tehtaili tällä kertaa kaksi maalia Oilersin hakiessa Vegasista 5-1-murskavoiton. Ottelusarjan voitot ovat 1-1 sarjan siirtyessä Edmontoniin.

Draisaitl on nyt iskenyt kevään kahdeksassa pudotuspelissä tehot 13+4=17. Kakkospelissä tehot 2+1 nakutelleen Connor McDavidin saldo on 5+10=15.

Draisaitlin maalimäärä tässä vaiheessa pudotuspelejä on häikäisevä, sillä viime keväänä NHL:n pudotuspelien maalipörssin voitto irtosi samaisella maalimäärällä. Ensimmäisesssä Vegas-pelissä neljä maalia tykittäneestä Draisaitlista tuli samalla ensimmäinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt kuusi maalia ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

– Hän on useana iltana maailman paras pelaaja, jopa McDavid myönsi medialle pelin tauottua.

Draisaitl on nyt merkkauttanut uransa 45 pudotuspeliväännössä uskomattomat 76 (31+45) pistettä. Tätä nopeammin 75 pisteen rajan ovat koko sarjan historiassa rikkoneet ainoastaan Wayne Gretzky (34 ottelua) ja Mario Lemieux (39 ottelua).