Florida Panthersin suomalaiskolmikko on noussut isoon rooliin joukkueen kevään pudotuspelimarssissa.

Panthers nappasi jo toisen vierasvoittonsa Toronto Maple Leafsistä pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa perjantain vastaisena yönä, kun se haki Torontosto 3-2-voiton ja nousi otteluvoitoissa jo 2-0-johtoon ennen kahta kotiotteluaan. Voitto oli Panthersille viides peräkkäinen kevään pudotuspeleissä.

Alexander Kerfott ja Ryan O’Reilly veivät kotijoukkueen avauserässä 2-0-johtoon, mutta Anton Lundell kavensi erän puolivälin jälkeen.

Panthers tuli toiseen erään kaasu pohjassa. Aleksander Barkov löi pelin tasoihin vain 19 sekuntin pelin jälkeen ja Lundell tarjoili Gustav Forslingin 2-3-johtomaalin vain reilun minuutin pelin jälkeen.

Tämän jälkeen maalihanat lyötiin kiinni, vaikka Eetu Luostarinen olikin lähellä kaunistella numeroita tyhjään maaliin pelin lopulla. Luostarinen kolisutteli maalin tolppia.

Sarja jatkuu Floridassa sunnuntain vastaisena yönä.

Toisessa perjantain vastaisen yön ottelussa Dallas Stars löi Seattle Krakenin 4-2 ja tasoitti voitot 1-1:een. Roope Hintz toimi kakkossyöttäjänä kotijoukkueen viimeiseen maaliin.