Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen liittyy Leijonien MM-kisajoukkueeseen.

Rantanen oli kuluneella kaudella yksi NHL:n parhaista pelaajista. Nousiaisista lähtöisin oleva hyökkääjä paukutti runkosarjassa 55 maalia ja 105 tehopistettä. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa hän takoi tehopisteet 7+3.

Rantanen juhli viime kauden päätteeksi Stanley Cup -mestaruutta. Tällä sesongilla Avalanchen matka päättyi ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenia vastaan.

– Mikko on jo voittanut paljon. On hienoa, että siitä huolimatta hän haluaa tulla kotikisoihin auttamaan Leijonia taistelussa toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta. Maailmanluokan vahvistus Leijonille, GM Jere Lehtinen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Rantanen on pelannut MM-kisoissa kolmesti: vuosina 2016, 2017 ja 2018.

Suomen ja Latvian jääkiekon MM-kisat käynnistyy 12. toukokuuta. Leijonat pelaa ottelunsa Tampereella.