New Jersey Devils kaatoi New York Rangersin seitsemännessä ottelussa maalein 4-0. Devils etenee seuraavalle kierrokselle voitoin 4-3, kun taas Rangersilla on edessään kesäloma.

Ottelu eteni pitkään maalittomana. Rangersilla oli enemmän paikkoja, mutta lopulta Devils teki maalit. Toisen erän puolivälissä Devilsin alivoimapelaajat nöyryyttivät Rangersia hyökkäysalueella, kamppailivat kiekon itselleen ja iskivät laatan kaikessa rauhassa häkkiin.

Devils varmisti voittonsa, kun kolmatta erää oli viisi ja puoli minuuttia jäljellä. New Jersey karkasi kolmella yhtä vastaan, ja Erik Haula pääsi tälläämään kiekon onetimerilla sisään.

Juuri ennen ratkaisumaalia nähtiin ottelun puhuttanein tilanne. Rangersin Jacob Trouba taklasi rajusti kiekotonta Timo Meireria päähän. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, koska Meier oli taklaustilanteessa kyyryssä.

Rangersin tappio oli iso yllätys. Joukkue lähti pudotuspeleihin valtavilla satsauksilla. Siirtotakarajan lopulla Rangers hankki Vladimir Tarasenkon, Patrick Kanen ja Tyler Motten.