Columbus Blue Jackets joutui kiperän paikan eteen loppuvuodesta 2020, kun seuran ykkössentteri Pierre-Luc Dubois vaati siirtoa toiseen joukkueeseen.

Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline paljastaa The Sick Podcastissa Dubois’n toivoneen kotikaupunkinsa seura Montreal Canadiensin tekevän tästä tuolloin kilpailevan offer sheetin. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ei kuitenkaan ollut valmis luopumaan timantistaan ilman taistelua.

Portzlinen mukaan Kekäläinen kauppasi vain muutamaa tuntia ennen vapaiden pelaajien markkinoiden aukeamista Ryan Murrayn sekä Markus Nutivaaran pois seurasta vain varmistaakseen sen, että Blue Jacketsilla on palkkakatossaan tarpeeksi tilaa mahdolliseen Canadiensin offer sheetiin vastaamiseksi.

Kekäläisen päätös torpata Dubois’n haaveet pelaamisesta Canadiensissa tulehduttivat kaksikon välit Portzlinen mukaan lopullisesti. Osapuolet solmivat lopulta kaksivuotisen jatkosopimuksen, minkä jälkeen Kekäläinen kauppasikin Dubois’n toisaalle. Tosin ei Montrealiin vaan Winnipeg Jetsiin vaihdossa Patrik Laineeseen ja Jack Rosloviciin.

Dubois on sittemmin ilmoittanut, ettei se aio solmia Jetsin kanssa pitkää jatkosopimusta. Tämän vuoksi Jetsin uskotaankin harkitsevan 24-vuotiaan tähtensä kauppaamista Canadiensiin tänä kesänä, kun miehen nykyinen, kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu ja tästä tulee rajoitettu vapaa agentti.