Rasmus Ristolaisen toinen kausi Philadelphia Flyersin puolustuksessa oli kokonaisvaltaisen pelaamisen kannalta parannus edelliseen, joskin puolustajan haave pudotuspeleistä antaa edelleen odottaa itseään.

Kymmenen kautta NHL:ssä pelannut Ristolainen, 28, otti tuoreessa NHL Without a Map -sarjan jaksossa kantaa myös hankalaan alkukauteensa sekä siitä seuranneeseen lyhyeen katsomokomennukseen. Ristolainen kertoo ymmärtävänsä päävalmentaja John Tortorellan ratkaisun.

– Tavallaanhan se on niin kuin sen kuuluisikin olla. Jos ei homma toimi, niin sitten ei kuulukaan pelata. Ei nimen tai statuksen pitäisikään vaikuttaa mihinkään, Ristolainen myöntää.

– On sitä ennenkin oltu viltissä, mutta en tiedä yhdynkö siihen penkkikomennukseen. Siihen yhdyn, ettei peli kulkenut. Alkuun oli loukkaantuminen ja se alkukauden pätkä päättyi poppareille. Sen jälkeen on ollut parempaa. Jos alkukausi oli täyttä paskaa, niin enää on puolipaskaa. Suunta on ylöspäin. Ei voi olla enää alaspäin, armeijan harmaisiin kesäksi valmistautuva Ristolainen naureskelee.

Ristolainen pelasi kuluvalla kaudella 74 ottelua tehoin 3+17=20. Turkulaispuolustaja ilmoitti kauden jälkeen kärsivänsä jonkinasteisesta loukkaantumisesta, minkä myötä MM-kisat jäävät jälleen väliin.