Suomen maajoukkue saa mieluisan vahvistuksen jääkiekon MM-kisoihin, kun St. Louis Bluesin hyökkääjä Kasperi Kapanen liittyy Leijonien mukaan.

Kapanen saapui Suomeen tänään ja astui saman tien asepalvelukseen. 26-vuotias kuopiolainen viettää kuitenkin palvelusajan alun Leijonien mukana MM-leirityksellä.

– Kapanen on mukana leiriryhmässä jo ensi viikolla Vaasassa ja Porissa. Sitä emme vielä tiedä, pelaako Kapanen Tanska-otteluissa vai meneekö ensimmäinen viikko aikaerosta toipumiseen ja joukkueen kanssa harjoitteluun, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo.

– On hienoa saada Kassu mukaan joukkueeseen. Olen myös iloinen siitä esimerkistä, mitä hän Lauri Markkasen tavoin näyttää nuorille suomalaisurheilijoille asepalveluksen suorittamisesta, Lehtinen jatkoi.

Huippunopea kolmannen polven laitahyökkääjä kaupattiin kesken kauden Pittsburgh Penguinsista St. Louis Bluesin riveihin. Kapanen summasi Penguinsissa 43 ottelussa tehot 7+13=20 ja Bluesissa 23 ottelussa tehot 8+6=14.

Kapanen on nähty aiemmin miesten MM-kisoissa Tanskassa 2018.