NHL:n pitkä runkosarja on viimein taputeltu. Seuraavaksi edessä on pudotuspelien ensimmäinen kierros, jossa nähdään yhteensä kahdeksan otteluparia.

Tässä artikkelissa ennakoimme läntisen konferenssin ottelupareja ja arvioimme, mitkä joukkueet jatkavat eteenpäin toiselle kierrokselle.

Colorado Avalanche – Seattle Kraken

Colorado Avalanche pelasi todella vaisun alkukauden. Joukkueessa oli nähtävissä lievää mestaruuskrapulaa, ja lukemattomat loukkaantumiset haittasivat menoa. Vaikeuksista huolimatta Colorado nousi hurjalla kevään vireellään keskisen divisioonan voittoon.

Seattle Kraken on koko kauden suurimpia yllättäjiä. Nimetön joukkue pelasi tasaisesti syksystä saakka ja onnistui nappaamaan seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelipaikan.

Seattlella on tasainen runko, mutta se ei riitä. Erityisesti Krakenin heikko maalivahtikaksikko tulee olemaan isoissa ongelmissa Coloradon kanssa. Luvassa on koruton ylijuoksu.

Lopputulos: Colorado jatkaa voitoin 4-0.

Philipp Grubauerin torjuntaprosentti on ollut tällä kaudella vaisu 89,5. Kuva: Getty Images

Dallas Stars – Minnesota Wild

Dallas Stars pelasi erinomaisen ja tasaisen runkosarjan, mutta lopulta se ei riittänyt divisioonan voittoon asti. Dallasilla on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kunnon päävalmentaja, ja se on näkynyt joukkueen yhteispelissä. Hyökkäyspeli rullaa komeasti kolmella ketjulla.

Minnesota Wildin materiaali on huomattavasti kapeampi. Wildilla on neljä tehokasta hyökkääjää, joiden ulkopuolelta tehot ovat jääneet tällä kaudella vähiin. Pakistossakin kovin kiekollinen nimi on Jared Spurgeon, joka nakutti runkosarjassa 34 tehopistettä.

Materiaalietu on selvästi kallellaan Dallasille. Minnesotalla on kuitenkin vahvasti taisteleva joukkue ja erinomainen maalivahtikaksikko. Sarjasta voi odottaa jännittävää, tasaista ja laadukasta.

Lopputulos: Dallas jatkaa voitoin 4-2.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets

Vegas Golden Knightsin joukkue ei ole enää samalla tasolla kuin vielä muutama kausi sitten. Joukkue on menettänyt monia isoja nimiään, eikä isolla rahalla hankittu Jack Eichel ole ollut vielä odotetunlainen vahvistus. Silti Vegasilla on kasassa laadukas joukkue ja paljon kokemusta ratkaisupeleistä.

Winnipeg Jetsin tilanne on murheellisempi. Päävalmentaja Rick Bowness on puhdas hengenluoja ja tsemppaaja, jolla ei ole pelillisesti mitään annettavaa. Winnipeg olikin alkukaudella vahvassa vedossa, mutta kun uuden valmentajan hengenluonti ei enää riittänyt, laski Jetsin peli kuin lehmän häntä kauden edetessä.

Bownessin rännikiekkopelikirja ei riitä pudotuspeleissä. Paperilla Winnipeg on edellä maalivahti- ja hyökkääjämateriaalissa, mutta Vegas tulee viemään sarjassa pidemmän korren.

Lopputulos: Vegas jatkaa voitoin 4-2.

Josh Morrissey pelasi hurjan kauden Winnipegin takalinjoilla ja iski tehot 16+60=76. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Edmonton Oilersin pelin vahvuudet ja ongelmat ovat selvät. Ykkösnyrkki Connor McDavidin johdolla paukuttaa hurjia tehoja illasta toiseen, mutta samaan aikaan oma maalivahti- ja puolustuspeli haparoi vielä kovemmalla tahdilla.

Los Angeles Kingsilla on puolestaan tasavahva ja laadukas joukkue. Joonas Korpisalo on nostanut myös seuran maalivahtipelin uudelle tasolle. On kuitenkin vaikeaa nähdä, että Kingsin paukut riittäisivät maalintekokilpailuun Edmontonin kanssa.

Edmontonin maalivahtipelin voi odottaa olevan taas umpisurkeaa. Uskomme McDavidin kantavan Oilersin kuitenkin vielä voittoon Kingsistä. Sen pidemmälle Edmontonin hyökkäykseen kallellaan oleva peli kuitenkaan tuskin riittää.

Lopputulos: Edmonton jatkaa voitoin 4-3.

Löydät NHL:n pudotuspelien otteluparit ja otteluohjelman täältä.