NHL:n itäisen konferenssin pudotuspeliparit selvisivät perjantain vastaisen yön jättikierroksen jälkeen.

Kovimman haasteen eteen joutuu Aleksander Barkovin, Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen Florida Panthers, joka nappasi idän viimeisen villi kortti -paikan ja matkustaa avauskierroksella runkosarjaennätykset rikkoneen Boston Bruinsin vieraaksi.

Alavireisesti viime aikoina esiintynyt ja pahasta tehottomuudesta kärsinyt Carolina Hurricanes kohtaa New York Islandersin, jolla on kaikki eväät horjuttaa Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen, Jesperi Kotkaniemen, Jesse Puljujärven ja Antti Raannan joukkuetta.

Ilman suomalaisväriä jää puolestaan Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin välinen jo perinteeksi muodostunut sarja. Leafs on Bruinsin kanssa tämän hetken pisintä yhtäjaksoista pudotuspeliputkea ylläpitävä joukkue seitsemällä peräkkäisellä playoff-keväällään. Joko nyt on tullut Toronton vuoro murtaa yhtä pitkään jatkunut ensimmäisen pudotuspelikierroksen kirouksensa?

New Jersey Devils ja New York Rangers kohtaavat puolestaan todellisessa paikallisjoukkueiden hegemoniaparissa. Onnistuuko Erik Haulan Devils kampeamaan hurjaa kilpavarustelua siirtorajalla tehneen Kaapo Kakon ja Niko Mikkolan Rangersin ulos mestaruusjahdista?

NHL-kauden paras hetki on käsillä. ”Ison tanssin” ensimmäinen kierros polkaistaan käyntiin ensi viikolla.