Tällä Liiga-kaudella lainalla TPS:n Liiga-miehistössä pelannut ja turkulaisten kauden päätyttyä Columbus Blue Jacketsin farmiseura Cleveland Monstersin matkaan lähtenyt Mikael Pyyhtiä debytoi NHL:ssä perjantain vastaisena yönä, kun Blue Jackets kohtaa kauden toiseksi viimeisessä runkosarjaottelussaan Pittsburgh Penguinsin.

Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan Blue Jacketsin paidassa NHL-debyyttinsä tekee myös slovakkipuolustaja Samuel Knazko, joka hänkin kävi läpi TPS:n juniorimyllyn pelaten Turussa neljän kauden ajan.

Kaksikosta Pyyhtiä, 21, pelasi kuluvalla kaudella Liigassa 47 ottelua tehoin 7+13=20. AHL:ssa pelejä on tältä kaudelta tilillä kuusi, maaleja kolme. Knazko, 21, puolestaan on pelannut koko kauden AHL:ssä. Puolustaja on nakutellut 49 ottelussa tehot 1+20=21.

Aaron Portzline

@Aportzline
#CBJ will be dressing 11 forwards and seven defensemen on Thursday vs. Pittsburgh based on today’s recalls.
#NHL debuts for Tyler Angle, Mikael Pyyhtia, Stanislav Svozil and Samuel Knazko, which means the Blue Jackets will have dressed a franchise-record 47 players this season.