Miro Heiskanen rikkoi torstain vastaisena yönä kaksi huimaan ennätystä Dallas Starsin nuijittua St. Louis Bluesin maalein 5-2.

Tehot 0+2 ottelussa kerännyt 23-vuotias tähtipuolustaja nousi ottelussa Reijo Ruotsalaisen rinnalle tämän vuonna 1985 iskemän yhden kauden suomalaispuolustajien piste-ennätyksen jakajaksi. Heiskanen on nyt kerännyt 78 ottelussa huiman tehosaldon 11+62=73. Miehen aiempi piste-ennätys 36 on näin ollen jo tuplaantunut tällä kaudella.

Heiskanen nousi samalla legendaarisen Sergei Zubovin ohi Starsin eniten pisteitä yhdellä kaudella tehneeksi puolustajaksi. Zubov iski 71 pistettä kaudella 2005-06.

Starsin päävalmentaja Peter DeBoer nostaa suomalaistähden syystäkin kovaan joukkoon.

– Hän on eliittipuolustaja, joka kuuluu samaan lauseeseen Makarin, Foxin ja Karlssonin kanssa. Hän on ollut tehokas ilman, että se vaikuttaa (negatiivisesti) hänen puolustuspeliinsä. Hän pelaa aina parhaita pelaajia vastaan, DeBoer muistuttaa.

Kaikkiaan Heiskanen on kasannut urallaan 353 runkosarjapelissä tehot 44+160=204.