Kanadan jääkiekkoliitto tiedottaa, että Kanadan vuoden 2018 U20 MM-joukkueen pelaajia ei tulla valitsemaan tuleviin aikuisten MM-kisoihin kesken olevien rikostutkimuksien takia.

Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen pelaajia osallisuutta kesällä 2018 väitetysti tapahtuneeseen seksuaalirikokseen tutkitaan parhaillaan.

Toukokuussa 2022 Kanadan Jääkiekkoliitto, CHL sekä kahdeksan kanadalaispelaajaa pääsivät oikeudessa yhteisymmärrykseen 3,55 miljoonan dollarin korvauksista rikossyytteen tehneen naisen kanssa. Londonin poliisi sekä lakifirma Henein Hutchison aloittivat sovittelun jälkeen uudet tutkinnat tapaukseen liittyen.

Kanadan kohujoukkueesta löytyy kovia nykyisiä NHL-tähtinimiä, kuten: Cale Makar (COL), Robert Thomas (STL), Jordan Kyrou (STL), Carter Hart (PHI) ja Drake Batherson (OTT). Lähes kaikki Kanadan pelaajat ovat joko agenttinsa välityksellä tai itse sosiaalisessa mediassa kiistäneet osallisuutensa tapaukseen.

Jääkiekon miesten MM-kisat 2023 pelataan tänä vuonna Suomessa ja Latviassa. Turnauksen avausottelu pelataan 12. toukokuuta.