Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toewsin ura vaikuttaisi olevan ohi.

Pitkäkestoisen koronan jälkioireista sekä autoimmuunisairaudesta kärsivä ja tammikuussa ulos joukkueensa toiminnasta jättäytynyt kolminkertainen Stanley Cup -mestari vihjasi jo aiemmin uran mahdollisesta päättymisestä.

Chicago Daily Heraldin mukaan ”Toews harkitsee juuri nyt vakavasti uransa lopettamista”. Blackhawksin seurajohto on tiettävästi jo ilmoittanut pitkäaikaiselle kapteenille ja tämän agentille, etteivät he tarjoa 34-vuotiaalle keskushyökkääjälle jatkosopimusta tämän kauden jälkeen.

Samaisen aviisin mukaan Blackhawks on jo tehnyt järjestelyjä hyvästelläkseen seuralegendansa 14. huhtikuuta pelattavan viimeisen runkosarjapelin yhteydessä. Blackhawks isännöi tuolloin Philadelphia Flyersia.

Mikäli Toews on nyt pelannut viimeisen pelinsä, jättää tuleva Hall of Fame -pelaaja jälkeensä melkoisen perinnön. 1060 runkosarjapeliä (371+509=880), kolme Stanley Cupia, Conn Smythe -pysti (pudotuspelien arvokkain pelaaja), Selke-palkinto (paras puolustava hyökkääjä) sekä Mark Messier -johtajuuspalkinto. Pudotuspeleissä Toews urakoi 137 ottelua (45+74=119). Blackhawksin kipparina Toews on toiminut syksystä 2008 alkaen.