Myynnissä olevan Ottawa Senatorsin ostajaehdokkaiden joukkoon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän eri tahoa, kertoo urheilubisnekseen keskittyvä Sportico.

Ostajaehdokkaiden joukossa on mm. Montreal Canadiensin nykyinen osaomistaja Michael Andlauder sekä Hollywood-tähti Ryan Reynolds, joka on kuuluisin seuran omistajuutta itselleen havitteleva yksityishenkilö.

Halvalla Kanadan pääkaupungin seuran omistajuus ei siirry uusiin käsiin. Sporticon mukaan nykyisten omistajien pyyntihinta seurasta on ennätykselliset miljardi dollaria, mikä olisi toteutuessaan uusi NHL-seuran myyntiennätys. Fenway Sports Group maksoi Pittsburgh Penguinsistä vuonna 2021 edellisen ennätyssumman, 900 miljoonaa dollaria.

Myyntihintaa voidaan pitää varsin kovana, sillä Senatorsin arvoksi on mitattu Forbesin arvioissa ”vain” 655 miljoonaa dollaria. Hintalappu selittyykin sillä, että uudella omistajaportaalla on huima tilaisuus tehdä rahaa myös jääkiekkojoukkueen ulkopuolisella bisneksellä. Seuran toiveissa kun on uuden areenan ja viihdekeskuksen rakentaminen Ottawan keskustaan.

Senatorsin pitkäaikainen pääomistaja Eugene Melnyk menehtyi yllättäen viime vuoden maaliskuussa.