Käynnissä olevan NHL-kauden parhaalle maalivahdille jaettava Vezina-pysti on menossa Ruotsiin.

Ylivoimainen suosikki kisan voittajaksi on Tuukka Raskin Boston Bruinsissa viime kaudella korvannut Linus Ullmark. 29-vuotias tähtivahti on pelannut kuluvalla kaudella 39 ottelua, joista mies on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain neljä. Myös torjuntatilastot 1,89 ja 93,8% puhuvat omaa kieltään.

The Score -sivuston arvion mukaan Ullmarkin Vezina-pystiä ei voi viedä enää mikään.

– Kirjoitimme sen jälkeen, kun Ullmark missasi tyhjän maalin Winter Classicissa tammikuussa hänen voittavan pystin varmuudella, mikäli mies olisi onnistunut maalinteossa tuossa tilanteessa. Sittemmin hän lisäsi tuonkin meriitin tilastoihinsa. Ei ole enää mitään mahdollisuutta sille, että hän voisi hävitä tämän kisan.

– Hän on hurjassa tahdissa käytännössä katsoen jokaisessa tilastokategoriassa. Jos kausi päättyisi tänään, hänen torjuntaprosenttinsa olisi NHL-historian viidenneksi paras niistä maalivahdeista, jotka ovat pelanneet kauden aikana yli 25 ottelua. Jotkut saattavat vedota siihen, että Bruinsin pelitapa mahdollistaa tämän kaiken. Toisaalta, ruotsalainen on osoittanut olevansa itse valtava syy sille, että Boston tulee viemään runkosarjan voiton nimiinsä, The Score perustelee.

Ruotsalaistorjujan jälkeen kauden toiseksi parhaan NHL-maalivahdin tittelistä kamppailevat sivuston listauksen mukaan Ilja Sorokin, Connor Hellebuyck, Jake Oettinger ja Filip Gustavsson.