NHL:n siirtotakarajalla Pittsburgh Penguinsiin kaupattu Mikael Granlund istutettiin uuden seuransa pukukopissa joukkueen ikonisen kapteeni Sidney Crosbyn rinnalle.

Granlund kertoo, ettei miehellä itsellään ollut vaatimuksia istumapaikan suhteen.

– Minulla ei ollut mitään tekemistä sen valinnan suhteen. Toivottavasti hän pitää seurastani, Granlund naureskeli NHL:n suomenkielisillä kotisivuilla.

Kaukalon puolella kaksikkoa ei ole ainakaan toistaiseksi istuteltu samaan ketjuun. Crosby johtaa tuttuun tapaan Penguinsin ykkösketjua. Granlund on aloittanut uudessa seurassaan kolmosketjun laidalla, joskin tuoreimmissa harjoituksissa suomalainen viiletti keskushyökkääjänä Drew O’Connorin ja Jeff Carterin välissä.

– Hän pystyy pelaamaan jokaisella paikalla. Yritämme miettiä kombinaatioita, jotka tuovat meille parhaan balanssin kokoonpanoon ja parhaan mahdollisuuden voittaa, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan perusteli tekemäänsä kokeilua.