Viimeisten kymmenen vuoden aikana Arizona Coyotes on päässyt kerran pudotuspeleihin. Silloinkin Arizona karsiutui ainoastaan koronan takia, koska pudotuspelikarsintaan otettiin enemmän joukkueita.

Viime vuosina Arizona onkin kunnostautunut muiden NHL-joukkueiden apurina. Surkeat ja ylihintaiset sopimukset on lähetetty Arizonaan, jotta tilalle on voitu hankkia uusia pelaajia.

Arizonan palkkakattotianne onkin aivan absurdi. Coyotesilla on tällä hetkellä 28,2 miljoonan dollarin edestä pelaajia loukkaantuneiden listalla. Heillä on myös 3,6 miljoonaa dollaria pidätettynä pois kaupattujen pelaajien palkoista.

Tämä 31,8 miljoonaa dollaria on 42 prosenttia koko Coyotesin palkkabudjetista. Seura käyttää siis lähes puolet kaikista rahoistaan pelaajiin, jotka eivät joukkueessa edes pelaa.

Roskasopimuksia ottamalla Arizona on kerännyt sentään runsaasti varausvuoroja. Seuraavien kolmen vuoden aikana joukkueella on neljä 1. kierroksen varausvuoroa, yhdeksän 2. kierroksen varausvuoroa ja yhdeksän 3. kierroksen varausvuoroa.