Parhaita pelaajiaan NHL:n siirtotakarajalla kaupannut St. Louis Blues on iskemässä itsekin mukaan ostaja-puolelle ennen vaihtojen takarajan umpeutumista maaliskuun alussa, väittävät useat NHL:n sisäpiiritoimittajista.

Daily Faceoffin Frank Seravallin mukaan kärkivarausvuoroja tulevalle kesällä haalinut Blues olisi tekemässä tarjouksen San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Timo Meierista.

– Uusi seura on liittynyt keskusteluun Meierista ja minulle on kerrottu tuon seuran olevan St. Louis Blues. Blues oli yhteydessä Sharksiin aiemmin viikolla treidattuaan Vladimir Tarasenkon ja Ryan O’Reillyn toisaalle. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä. Tämä on juuri se tapa, jolla Bluesin GM Doug Armsrong on toiminut aiemminkin, Seravalli aloittaa.

– Aiemmin hän on kaupannut Kevin Shattenkirkin vaihdossa ykköskierroksen varausvuoroon käyttäen tuon varausvuoron myöhemmin Brayden Schenniiin. Hänn kauppasi myös Paul Stastnyn vaihdossa ykköskierroksen varausvuoroon, jonka käytti myöhemmin O’Reillyn hankkimiseen, Seravalli luettelee.

– Nyt Bluesilla on käytössään kolme ykköskierroksen varausvuoroa tälle kesälle. Näillä vuoroilla seura saattaa yrittää hankkia Meierin pelaajaksi, joka voi pelata jatkossa Jordan Kyroun, Robert Thomasin ja Brayden Schennin kanssa.

Ainakin Carolina Hurricanes ja New Jersey Devils ovat nekin tiukasti mukana Meier-kisassa, joten läpihuutojuttu Meierin siirto Blues-nuttuun ei tule olemaan.

TSN:n Pierre LeBrunin tietojen mukaan Blues olisi valmis käyttämään kaksi tulevan kesän ykköskierroksen vuoroaan Meierin hankkimiseksi.