NHL:n siirtotakaraja lähestyy kovaa vauhtia. Tällä kertaa draamaa on tavallista vähemmän, kun Bo Horvat, Ryan O’Reilly ja Vladimir Tarasenko kaupattiin jo hyvissä ajoin ennen siirtotakarajaa. Esimerkiksi New York Rangers on jo siirtonsa tehnyt.

On kuitenkin vielä monia joukkueita, joita kannattaa pitää tarkasti silmällä.

Colorado Avalanche

Mestaruuden jälkeen Colorado Avalanche on kärsinyt jatkuvista loukkaantumisongelmista. Vielä tässä vaiheessa ei ole edes itsestäänselvää, että joukkue ylipäätään pääsee pudotuspeleihin.

Coloradolla kävi kuitenkin onni onnettomuudessa. Joukkueen veteraanipuolustaja Erik Johnsson loukkaantui ja näyttää siltä, että hän tervehtyy vasta pudotuspeleihin. Colorado sai siis käyttöönsä 6 miljoonaa dollaria tilaa palkkakattoon.

Markkinoilta Colorado tarvitsee hyökkääjää, mieluiten sentteriä. Nazem Kadrin jättämä aukko on yhä paikkaamatta. Toisaalta Avs voisi myös hankkia laitahyökkääjän ja antaa Mikko Rantasen hoitaa kakkossentterin työt.

Dallas Stars

Dallas Stars on parhaassa iskussa vuosikausiin. Joukkueella on viimein kunnollinen valmentaja ja pelitapa, jossa tehdään muutakin kuin heitetään kiekkoa ränniin. Nyt voisikin olla hyvä aika panostaa kunnolla joukkueeseen ja lähteä tosissaan taistelemaan mestaruudesta.

Dallasin on jo pitkään kerrottu etsivän vahvistusta laitahyökkääjäosastolleen. Siirtohuhuissa on mainittu Patrick Kanen ja Timo Meierin nimet, mutta kummastakin käydään markkinoilla kovaa kilpailua.

Tällä hetkellä Dallasilla on palkkakatossaan tilaa vain 2 miljoonaa dollaria. Seura voisi kuitenkin tehdä tilaa kauppaamalla nelossentteri Radek Faksan tai hankkiutumalla eroon Anton Khudobinin sopimuksesta.

Tällä hetkellä siirtomarkkinoiden hintataso on kuitenkin todella kova. O’Reillysta ja Tarasenkosta maksettiin monen mielestä ylihintaa. GM Jim Nill tietää, että Dallasin sopimustilanne on hyvä myös ensi kautta ajatellen ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Hän tuskin lähtee hankkimaan vahvistusta hinnalla millä hyvänsä.

Anton Khudobin on pelannut tällä kaudella AHL:ssä. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers on pakkoraossa. Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin sopimukset ovat pian loppumassa, joten joukkueen täytyy menestyä lähivuosina vielä, kun siihen on mahdollisuus.

Edmontonilla ei ole tilaa palkkakatossaan, mutta asia voitaisiin järjestää. Jesse Puljujärven 3 miljoonan dollarin sopimuksesta eroon pääseminen olisi ensimmäinen askel.

Jälleen Oilers kaipaisi vahvistusta pakistoonsa. Looginen nimi olisi Arizona Coyotesin Jakob Chychrun. Hänestä Edmonton saisi ykkösparin puolustajan vuosikausiksi ja vielä edullisella sopimuksella. Huhujen mukaan Edmonton on kuitenkin kiinnostunut Erik Karlssonista.

Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs on niin ikään menossa all in. Mitch Marnerin ja Auston Matthewsin sopimukset ovat myös loppumassa pian. Tämän parempaa iskun paikkaa tuskin on tulossa. Torontolla on arvokasta tilaa palkkakatossaan 4,4 miljoonaa dollaria.

O’Reillyn hankinnan myötä hyökkäys ja etenkin sentterikalusto on kunnossa. Katseet kääntyvät maalivahteihin ja pakistoon. Luottaako Toronto Ilja Samsonoviin ja Matt Murrayhin?

Vai hankkiiko Toronto mieluummin puolustajan? Taas uutta rotaatiomiestä joukkue ei tarvitse. Chychrun taas toisi tähtivoimaa puolustukseen, mutta Arizonan hintapyyntö on kova, eikä joukkue mielellään pidättäisi pientäkään osuutta puolustajan palkasta.