NHL:n siirtospekulaatioissa koko kauden pyörinyt Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on paljastanut jäävänsä toistaiseksi pois seuransa toiminnasta terveyssyiden vuoksi.

Blackhawks-legenda kärsii pitkittyneestä koronavirustartunnasta sekä autoimmuunisairaudesta. Tämä torppasi lopulta myös muiden joukkueiden kiinnostuksen hankkia keskushyökkääjä riveihinsä loppukauden vuokrapelaajaksi.

– On ollut hyvin haastavaa pelata näiden oireiden kanssa. Muutaman viimeisen viikon aikana tilanne on mennyt siihen pisteeseen, jossa minulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin astua syrjään ja keskittyä kuntoutumiseeni, Toews paljastaa tiedotteessaan.

Kolminkertainen Stanley Cup -sankari on kärsinyt viime vuosina useista terveyshuolista. Kanadalainen jätti toissa kauden kokonaan väliin autoimmuunisairautensa johdosta. 34-vuotias hyökkääjä on ollut sivussa peleistä tammikuun lopulta asti.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli paljasti sunnuntaina, että Toews ja Blackhawks ovat tehneet yhteisen päätöksen siitä, ettei seura yritä enää kaupitella pelaajaa toisaalle.