Jo kahdeksan ottelun pisteputkessa viilettävä NHL-joukkue Arizona Coyotes venyi ihmenousuun sunnuntain vastaisena yönä Los Angeles Kingsin vieraana. Osakiitos menee myös Matias Maccellin (0+2) ja Juuso Välimäen (0+1) suuntaan.

Kotijoukkue johti ensimmäiselle tauolle tultaessa peräti maalein 5-1, mutta kuusikymppisen jälkeen matsi oli tasan 5-5. Voittomaalikisassa Kings veti pidemmän korren ja voitti 6-5, mutta silti kojoottipaitojen temppu oli hulppea.

Coyotes on jäänyt pisteittä viimeksi liki kuukausi sitten, 25. tammikuuta, ja letku on joukkueen pisin kymmeneen vuoteen. Kaudella 2011-12 se otti pinnoja peräti 12 matsissa putkeen. Kahdeksan pelin putkeen Coyotes on pystynyt viimeksi kaudella 2010-11 – kahdesti.

Komeasta vireestä huolimatta Arizona ei mitä todennäköisimmin tule jatkoon yltämään. Se on omassa divisioonassaan viimeistä edellisenä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @ArizonaCoyotes battled back from a four-goal deficit and extended their point streak to its longest stretch in over 10 years.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Arizonan suomalaisista Maccelli pelasi vajaat 17 minuuttia, tehotilasto jäi nollille. Välimäki luuti yli 25 minuuttia, hänen plusmiinusvertailu painui asteen pakkaselle.

Kingsin Rasmus Kupari pelasi vajaat yhdeksän minuuttia kaikkien perustilastojen näyttäessä pyöreää nollaa.