NHL:ssä pakkien pistepörssissä kakkosena ja kuudentena keikkuvat Buffalo Sabresin ja Vancouver Canucksin Rasmus Dahlin ja Quinn Hughes vetävät kumpikin huikeaa kautta.

Dahlin on takonut tehot 14+44=58, jälkimmäisen saldo on 5+46=51.

Ruotsalaispelaaja kasvatti tuota mainittua saldoa torstaiyönä kahdella syötöllä, kun Sabres tuhosi Anaheim Ducksin 7-3. Hughes napsi yhden syöttöpinnan Vancouverin taivuttua NY Rangersille osumin 4-6.

Kun 22-vuotias Dahlin on saalistanut tarunhohtoisessa kaikkiaan jo 173 syöttöpinnaa, on hän nostanut itsensä liki ainutlaatuiseen sakkiin.

Ruotsalaispelaaja on saalistanut syöttöjä alle 23-vuotiaista pakeista kahdeksanneksi eniten kautta sarjan historian. Tilastokärki Bobby Orr on 272 napsulla.

Dahlin täyttää 23 vuotta pääsiäisen korvilla, joten hän voi vielä nousta mainitussa tilastossa paljonkin korkeammalle.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Rasmus Dahlin had two first-period helpers to reach 173 career assists and leapfrog a former @BuffaloSabres blueliner for sole possession of the eighth most by an NHL defenseman before age 23.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Yhdysvaltalaispakki Hughes puolestaan on pelannut NHL:ssä jo 50 vähintään kahden pinnan ottelua. Se on neljänneksi eniten kaikista yhdysvaltalaispuolustajista ennen 24 ikävuotta.

Phil Housley on kärki ja ainoa yli sadan (103) matsin pelaaja tässä tilastossa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Quinn Hughes of the @Canucks recorded his 12th multi-assist game of 2022-23, trailing only Erik Karlsson (15) for the most among all defensemen.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Buffalo on Atlantin divisioonasssa viidentenä, Vancouver on Tyynenmeren puolella kuudentena.