Diamond Sports Group on ilmoittanut jättävänsä 140 miljoonan dollarin laskunsa maksamatta ja hakevansa laskulle armon aikaa. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä prosessi johtaa konkurssiin, jolla olisi NHL:llekin suuri vaikutus.

Mediakonserni omistaa Bally’sin, joka vastaa muiden Pohjois-Amerikan urheiluliigojen tapaan monen NHL-joukkueen ottelulähetyksistä. Tämän vastuun kohdalla uskotaan tapahtuvan niin, että firma yrittää jatkaa toimintaansa vähentämällä asiakkaidensa määrää.

Tämä tarkoittaisi sitä, että jotkut NHL-organisaatiot joutuisivat hankkimaan uuden yhteistyökumppanin, joka todennäköisesti ei tarjoa loppukauden oikeuksista läheskään samanlaista korvausta. Jonkin aikaa paikalliset tv-lähetykset seisahtuvat, mutta vaikutusta kansainvälisiin lähetyksiin on vaikea arvioida. Domino-efekti johtaa ennen pitkää siihen, että palkkakaton nousu vähintäänkin hidastuu.

Edellä mainittu summa on vain jäävuoren huippu DSG:n veloista. Kokonaisuudessaan saatavia on kahdeksan miljardia dollaria.