Edmonton Oilersin ja Jesse Puljujärven kivinen taival on päättymässä keskiviikkoon mennessä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Jeff Marekin tietojen mukaan Oilers lähettää Puljujärven Suomen aikaan tiistai-iltana siirtolistalle, ellei suomalaiselle löydy tätä ennen ottajaa vaihtokaupan avulla.

Puljujärven kohtaloa kiihdytti Kailer Yamamoton paluu pelikuntoon. Marekin mukaan Yamamoto otetaan pois pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalta (LTIR) keskiviikkona, joten Oilersin täytyy sitä ennen heivata yksi nykyinen NHL-pelaaja pois. Valinta kohdistui kolmen miljoonan dollarin palkkaa tienaavaan Puljujärveen.

Jos Puljujärvi läpäisee NHL:n siirtolistan, jatkaa hän kauttaan Bakersfieldin AHL-seurassa. 24-vuotiaan suomalaisnuorukaisen uskotaan olevan AHL-pelaajana kiinnostavampi kauppanappula maaliskuun 3. päivänä olevalla siirtorajalla.

Puljujärvelle on tarjottu viime aikoina nelosketjussa vain peliajan tähteitä. Katsomossakin otteluita seurannut hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 51 ottelussa tehot 5+6=11.