Juuse Saroksen nimi on noussut ehkä hieman yllättäen mukaan siirtospekulaatioihin NHL:n treidien takarajan lähestyessä.

Saroksesta ykkösvahtiaan pitkään kasvattaneen Nashville Predatorsin riveistä löytyy farmissa kokemusta hakeva megatalentti Jaroslav Askarov, 20, jonka uskotaan nappaavan jossain kohtaa joukkueen ykkösvahdin paikan itselleen.

NHL-selostaja Antti Mäkinen lataakin Kimanttia-podcastissa rajun arvion siitä, että Saros saattaisi olla kaupan siinä tapauksessa, että Predatorsin pudotuspelihaaveet kariutuisivat ennen maaliskuun alun siirtotakarajaa. Mäkinen listaa kolme joukkuetta, joilla olisi käyttöä suomalaistorjujalle.

– Mä annan kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisenä Florida Panthers. Sergei Bobrovsky Nashvilleen, Saros Floridaan. Ja siihen jotain päälle Floridalta. Toinen vaihtoehto, joka on nostettu esiin on Los Angeles Kings. Siellä on nuoria pelaajia, Quinton Byfieldia ja Rasmus Kuparia ja vähän varausvuoroja siihen.

– Sitten mä heitän sen ihan villeimmän. Samalla rahalla Edmonton Oilers palkkasi Jack Campbellin. Jospa sä laitat sen Jesse Puljujärven liukumaan Campbellin kanssa Nashvilleen ja sinne toiseen suuntaan matkaa Saros, Mäkinen nostaa esille skenaarion, joka vaatisi toteutuakseen myös korkeita varausvuoroja Nashvillen suuntaan.

– Ajattelepas toi Edmonton Oilers Juuse Saroksella! Moro, Mäkinen pyörittelee, joskin pehmentää lausuntoaan myöhemmin:

– Todennäköistähän tietysti on, että Saros ei minnekään liiku. Mutta on se mielenkiintoinen palapeli tässä cap hit -maailmassa, että viidellä miljoonalla sulla on mahdollisuus hankkia yksi maailman parhaista maalivahdeista, jos se on yhtään tarjolla.

Tuorein Kimanttia-jakso on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.