NHL:ssä Los Angeles Kingsistä Detroit Red Wingsin takalinjoille täksi kaudeksi siirtynyt Olli Määttä pelaa hienoa sesonkia. Hän on iskenyt 45 ottelussa neljä maalia ja kaikkiaan 15 pinnaa, tehotilastokin on kaksi astetta plussalla.

Päävalmentaja Derek Lalonde kehui Detroitin uutta pakkia NHL:n nettisivujen jutussa aiemmin tällä viikolla. Määttä on kuulemma ylittänyt luotsin odotukset, ja tämä arvostaa suomalaista pelaajana.

Sitten Lalonde sanoi, että hän on nähnyt Määtän otteita lukuisassa eri joukkueessa.

– Nyt kun teen töitä hänen kanssaan päivittäin, olen huomannut, että hänellä on uskomaton työmoraali. Hän on ammattilainen, joka tulee harjoituksiin joka päivä. Hän ottaa toistot tosissaan, ja se näkyy hänen pelaamisessaan.

Onnistumisen yksi iso syy on Määtän eräs oma oivallus.

– Annan hänelle paljon krediittiä siitä, mitä hän sanoi ensimmäisessä puhelussamme viime kesänä. Hän sanoi, että viime vuosina alkukaudet ovat olleet hänelle nihkeitä ja että hän halusi tehdä töitä asian eteen.

– Oli mahtavaa, että hän otti asian esille ensimmäisessä keskustelussamme. Hän pääsikin heti syksyllä vauhtiin. Hän on erittäin hyvä NHL-puolustaja ja auttaa valtavasti joukkuettamme.

Suomalainen on pelannut tarunhohtoisessa kaikkiaan reilusti yli 600 ottelussa pistein 39+139=178.