Huipputaitavaa Matvei Mitshkovia pidetään Connor Bedardin jälkeen yhtenä tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimistä.

Joulukuussa 18 vuotta täyttänyt laitahyökkääjä on rankattu lähes kaikissa draft-ennakoissa tulevan kesän top 5 -varausten joukkoon. Miehen agentti Aleksei Dementjevin mukaan venäläisellä on kuitenkin vielä tekemistä NHL-tason kanssa.

– Mitshkovin taidoista ei ole epäilystäkään. Hänellä on ainutlaatuinen kyky auttaa joukkuettaan maaleillaan. Luultavasti hänen suurin haasteensa on tunteiden hallinnassa, sillä kaikki ei mene aina hänen haluamallaan tavalla. Kaikessa muussa hän on mestari, Dementjev kommentoi Metaratings-sivustolle antamassaan haastattelussa.

– Minulla ei ole kiire sen suhteen, että hänen olisi lähdettävä NHL:ään samantien. Hänellä on voimassa oleva sopimus Venäjälle. Ei ole syytä kiirehtiä. Katsokaa viime vuosien kärkivarauksia. He alkavat olla valmiita (kärkirooleihin) 22-23-vuotiaina, harvemmin sitä ennen. Jack Hughes näyttää 21-vuotiaana siltä, että hän on valmis vastaamaan odotuksiin, agentti huomauttaa.

Pietarin SKA:n sopimuspelaajiin lukeutuva Mitshkov on pelannut kuluvalla kaudella 16 KHL-ottelua Sothsin riveissä. Taitava nuorukainen on iskenyt näissä otteluissa tehot 5+4. SKA:n riveissä KHL-otteluita on vyöllä tällä kaudella kolme kappaletta.