Vegas Golden Knightsin uskotaan valmistelevan isoa peliliikettä NHL:n siirtorajalle. Vaihtokauppojen takaraja on maaliskuun 3. päivä.

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo Golden Knightsin olevan Chicago Blackhawksin supertähden Patrick Kanen kintereillä.

Golden Knightsin palkkakattoon on vapautumassa sopivasti 9,25 miljoonan dollarin suuruinen tila, kun selkäleikkaukseen joutunut tähtihyökkääjä Mark Stone asetetaan pitkäaikaisesti loukkaantuneiden pelaajien listalle (LTIR).

– Stonen poissaolo vapauttaa 9,25 miljoonan dollarin osuuden palkkakattoon joukkueelle, joka on totisesti valmis menemään tänä keväänä päätyyn asti. Golden Knights on valmis voittamaan. Patrick Kane on pelaaja, jolla on seuran tyylin mukaista glamouria ja tyylikkyyttä, Seravalli kirjoittaa.

– Tämä vain käy järkiinsä: Jack Eichel ja Patrick Kane yhdessä. Ehkä kaksi parasta yhdysvaltalaissyntyistä pelaajaa samassa ketjussa. Voisitko kuvitella sen magian? Kaikki tämä glitter ja show Vegasissa – palaset vain loksahtelevat yhteen.

34-vuotiaan Kanen 10,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen. Sopimus sisältää siirron estävän pykälä, joten Kane voi halutessaan blokata kauppaamisen.

Kanen kohdalla on leijuu kuitenkin isoja kysymysmerkkejä ilmassa. Taiturimainen laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 45 ottelussa odotuksiin nähden hyvinkin vaatimattomat tehopisteet 9+25=34. Heikkojen esitysten taustalla on huhuttu olevan Kanea vaivaava lonkkavamma.