Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on avannut NHL:n verkkosivuilla suhdettaan sukupolvensa toiseen megatähteen Sidney Crosbyyn.

Vladimir Putinille antamansa tuen myötä monien inhokkilistalle joutunut venäläinen uskoo Crosbyn ja itsensä välisen kilpailuasetelman palvelleen koko jääkiekkomaailmaa viimeisten reilun 15 vuoden aikana.

– Olen melko varma, että sitten kun lopetamme uramme, otamme muutaman oluen yhdessä ja puhumme siitä, mitä viimeisen 15-16 vuoden aikana on tapahtunut. Mielestäni tämän kaltainen kahden pelaajan ja organisaation välinen vastakkainasettelu on ollut loistava asia sekä edelliselle että tulevalle sukupolvelle, Ovetshkin näkee.

Capitals-kippari kertoo olevansa nykyään hyvissä väleissä Penguinsin pitkäaikaisen keulakuvan kanssa.

– Olemme hyviä ystäviä. Voimme soittaa toisillemme. Jos hän rikkoo jonkin ennätyksen, soitan tai lähetän hänelle viestiä. Ensimmäiset vuodet olivat jokseenkin erilaisia. Olimme molemmat nuoria, mutta nykyään olemme aikuistuneet, Ovetshkin vertailee kaksikon välejä molempien tultua NHL:ään 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä.

Myös Crosby on samoilla linjoilla.

– On ollut hienoa oppia tuntemaan hänet ihmisenä. Tietysti kilpailu jäällä on kovaa, mutta uskon, että välimme ovat ehdottomasti kehittyneet, Crosby kertoi aiemmin.

Kaksikko kohtaa toisensa jälleen rennommissa merkeissä tulevana viikonloppuna pelattavassa tähdistöottelussa.