St. Louis Bluesin puolustajasta Niko Mikkolasta on tulossa näillä näkymin kauppatavaraa NHL:n siirtorajalla.

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo 193-senttisen suomalaisjätin herättävän kiinnostusta kevään pudotuspeleissä pitkälle tähtäävissä NHL-seuroissa.

Mikkolan 1,7 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen. Blues on jäämässä uhkaavasti ulos pudotuspeleistä, joten seura on mitä todennäköisimmin rahastamassa 26-vuotiaasta kiiminkiläisestä kaiken saatavan.

– Mikkola toisi leveyttä puolustukseen halvalla hinnalla kun ottaa huomioon hänen sopimustilanteensa. Yleinen sanonta on se, ettei pudotuspelitaistoon lähtiessä ole koskaan liikaa puolustajia. Mikkolalla on jonkin verran kokemusta pudotuspeleistä. Hän takaisi NHL-GM:lle paremmat yöunet pudotuspelien aikaan, Seravalli kertoo.

Seravalli uskoo Mikkolan kauppahinnan pyörivän 6-7. kierroksen varauksen kieppeillä. Kokenut toimittaja käytti vertailukohtana viime keväänä kaupattua puolustajaa Troy Stecheriä, josta Detroit Red Wings sai vastikkeena 7. kierroksen varauksen.

Seravalli uskoo, että Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers ja Vegas Golden Knights voisivat olla Mikkolan perässä siirtorajalla. Oilersin kohdalla vaihtokauppa voi materialisoitua siinä tapauksessa, jos seura pääsee eroon Jesse Puljujärven palkasta.