Boston Bruinsin seurajohto on rakentanut täksi kaudeksi todellisen tähtisikermän, joka on dominoinut NHL:ää kuluvalla kaudella mielin määrin.

Joukkueen suurimpiin tähtiin lukeutuva Brad Marchand korostaa Sportsnetille antamassaan haastattelussa useiden tähtipelaajien tekemän taloudellisen uhrauksen merkitystä menestyksekkäässä kaudessa.

– Kaverit ottavat vähemmän rahaa, koska he tietävät sen vaikutusten ulottuvan läpi koko rosterin. Jos sinulla on kuusi kaveria, jotka suostuvat arvoaan pienempään palkkaan, on sellaista joukkuetta vastaan vaikeampi pelata. Tästä syystä olemme olleet niin hyviä niin pitkään, Marchand muistuttaa.

Marchand itse on hyvä esimerkki pelaajata, joka pelaa markkina-arvoaan edullisemmalla lapulla. Mies kuittaa kevääseen 2025 ulottuvasta pahvistaan 6,125 miljoonaa dollaria kaudessa.

Kaikkein räikeimmin alihintaiset sopimukset löytyvät sentteriosastolta. Ykkössentteri Patrice Bergeron solmi kesällä vuoden ja 2,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. David Krejci taas palasi Tshekeistä kakkossentteriksi vain miljoonan dollarin arvoisella lapulla. Maalitykki David Pastrnak operoi hänkin rutkasti alle markkina-arvonsa – taiturin vuosipalkka tähän kauteen päättyvästä sopimuksesta on 6,6 miljoonaa taalaa.

Bruins hakee tällä kaudella ensimmäistä Stanley Cupin voittoaan sitten kevään 2011. Kyseessä saattaa hyvinkin olla nykyjoukkueen ”viimeinen rodeo” kohti mestaruutta.