Osa Jaromir Jagrin legendaarisuutta on tshekkiläisikonia saartava mystisyys. Kotimaassaan yhä pelaamista jatkavaa, pian 51-vuotiasta hyökkääjää muistetaan lämmöllä ainakin Calgary Flamesissä.

Jagrin erikoisista tavoista Sportsnetille kertovat Flames-ajan henkilökunta ja pelaajat. Kanadalaisjoukkueen huoltaja Mark DePasqualella on yhä tallessa konkarilaiturin NHL-uran viimeiseksi jäänyt pullo pyhää vettä.

Tshekkiläinen vesipullo oli ympäröity teipillä, johon oli kirjoitettu punaisella Älä heitä pois. Monet asiat Jagr teki salassa, mutta tuota vettä hän käytti tiettävästi ainakin kaataakseen sitä mailansa päälle.

Tarinan mukaan yksi pelinsä kanssa tuskaillut joukkuekaveri kaatoi kerran kyseistä vettä oman mailansa päälle. Tuosta ottelusta tehotilastoon merkittiin lukema -3.

Jagr kantoi otteluissa aina Paavin siunaamaa ristiä. Kun hanskoja vaihdettiin, risti piti aina leikata pois ja ommella kiinni uusiin.

Unirutiinitkin Jagrilla oli tavallisesta poikkeavat. Jags nukkui korkeintaan neljä tuntia yhteen menoon.

Kerran Jagr pyysi veistä käyttöönsä leikatakseen perunan halki. Halkaistuaan perunan hän laittoi puolikkaat polviensa päälle parantaakseen tulehduksen.

Mikael Backlund muistelee Jagrin ympäröineen joskus lapansa kuminauhoilla. Pelissä hän ei koskaan viritelmää käyttänyt, mutta kokeili sitä harjoituksissa.