Montreal Canadiensin Joel Armia on NHL-asiantuntija Ismo Lehkosen mukaan kenties mielenkiintoisin suomalaisnimi NHL:n siirtotakarajalla.

Lehkonen muistuttaa tuoreessa Kalju Cornerissa Armian sopivan ison kokonsa ja rouhijamaisen pelityylinsä vuoksi loistavasti juuri kevään peleihin.

– Joppe on sellainen porilainen, että se nukkuu jos ei sitä tönitä. Runkosarjahiihtely ei Joppea välttämättä aina sytytä. Porilaista pitää käydä välillä lyömässä turpaan, että se syttyy. Sitten kun aletaan pelaamaan pudotuspelejä, niin Joppehan on syntynyt siihen, Lehkonen näkee.

– Se ei ota taka-askelia, vaan haluaa mennä ruuhkabussista läpi ja vääntää kulmista itsensä maalille. Siihen kylkeen sillä on lehmän hermot. Sillä ei kuppi pala tollasissa peleissä. Armia olisi hyvä palikka kenelle tahansa (pudotuspelijoukkueelle), Lehkonen arvioi ja muistuttaa Armian muodostaneen Corey Perryn ja Eric Staalin kanssa loistavan pudotuspeliketjun Canadiensin finaalitaipaleella pari kautta sitten.

Armian pääsy pois uudelleenrakennuksen keskellä olevasta Canadiensista saattaa vesittyä kuitenkin miehen muhkeaan sopimukseen. 29-vuotias porilaislaituri kuittaa vasta keväällä 2025 umpeutuvasta sopimuksestaan 3,4 miljoonaa dollaria kaudessa.