Carolina Hurricanes vastasi NHL:n lauantaiyön uskomattomimmasta noususta.

Joukkue oli vielä reilut puolitoista minuuttia ennen kolmoserän loppua tappiolla San Jose Sharksille maalein 2-4, mutta kaikkiaan kahdesti maalanneiden Sebastian Ahon (58.23) ja Martin Necasin (59.48) osumat nostivat Canesin tasoihin.

Jatkoajan alkuun tshekki niittasi 5-4-voittomaalin ajassa 60.55, ja sillä kertaa syntyi historiaa.

Tshekki iski Canesille jatkoaikamaalin myös Sharks-peliä edeltäneessä koitoksessa, ja laituri takasi maaleillaan historiaa. Hänestä tuli ensimmäinen Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin pelaaja, joka on kyennyt jatkoaikamaaleihin peräkkäisissä peleissä.

Lisäksi Necas on vasta viides pelaaja kautta NHL-historian, joka on kyennyt tekemään tasoitusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Aiemmin tällaiseen on kyennyt Colorado Avalanchen Mikko Rantanen puolitoista kuukautta sitten. Muutoin temppu on todellinen harvinaisuus, kuten tämä twiitti osoittaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Martin Necas scored his League-leading third overtime goal of the season and made some @Canes / Whalers franchise history in the process.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

NHL Public Relations

@PR_NHL
A late-tying goal and an early OT winner, Martin Necas knows how to put on a show. 😅

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Necasin lisäksi esille nousi myös kahden maalin Aho sekä maalin mieheen syöttäneet Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 26 kutia.

– Uskomme toisimme. Teemme töitä kovasti, kunnes peli on ohi. Näin se oli tänä iltana, pelin ykköstähti Aho sai Canesin nettisivuilla.

Carolina johtaa divisioonaansa kahden pinnan erolla ennen New Jersey Devilsiä.