Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Buffalo Sabres on kiinnittänyt katseensa NHL:n siirtomarkkinoiden kovimpaan tarjolla olevaan nimeen.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi, että Sabresin GM Kevyn Adams on käynyt neuvotteluita San Jose Sharksin kanssa tähtihyökkääjä Timo Meieriin liittyen.

26-vuotias Meier pelaa henkilökohtaisella tasolla loistavaa kautta NHL:n pohjasakkaan lukeutuvassa Sharks-ryhmässä. Sveitsin maajoukkuehyökkääjä on tehnyt 49 ottelussa 28 maalia ja 48 tehopistettä.

Meierin kuuden miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen. Taitava hyökkääjä on oikeutettu 10 miljoonan dollarin sopimustarjoukseen (qualifying offer) kesällä.

LeBrun uskoo, että Meierin leiri olisi kuitenkin valmis neuvottelemaan sopimuksesta vaihtokaupan tekevän NHL-seuran kanssa.

– Jos Meier kaupataan – jonka uskon olevan todennäköistä – näkisin Meierin agentin Claude Lemieux’n saavan luvan neuvotella jo etukäteen jatkosopimuksesta tulevan seuran kanssa. Sharks ei kuitenkaan vielä ole antanut lupaa tähän. Meierin perässä ei ole pelkästään Toronton ja Carolinan kaltaiset mestarisuosikit. Kuulin, että Sabres olisi käynyt neuvotteluja Sharksin kanssa, LeBrun kertoo.

Koko uransa Sharksia edustanut Meier on pelannut NHL:ssä 443 ottelua tehopistein 151+161=312. Pudotuspelien 35 ottelussa on syntynyt tehot 7+13=20.