Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Max Pacioretty, 34, on operoitu kaikessa hiljaisuudessa Suomessa.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Pacioretty saapui maanantaina Suomeen. Huippukirurgi Lasse Lempainen operoi yhdysvaltalaishyökkääjän akillesjänteen ja nivusen keskiviikkona Turun Pihjajalinnan sairaalassa. Pacioretty on ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on leikattu kesken kauden Suomessa.

Pacioretty oli koko alkukauden sivussa akillesjännevamman takia. Kokenut maalitykki palasi kaukaloon vuoden alussa, mutta vamma uusiutui muutaman pelatun ottelun jälkeen.

– Hänellä oli akillesjännevamma viime elokuussa. Se oli leikattu Yhdysvalloissa, ja hän palasi NHL-jäille tammikuun alkupäivinä. Jänne repesi uudelleen kolmannessa paluupelissä, Lempainen kertoo.

Paciorettyä ei nähdä enää tällä kaudella kaukaloissa. Miehen kuntoutuminen voi kestää jopa ensi kauden alkuun asti.

– Leikkaus oli akilleksen suhteen vaativa, mutta olen luottavainen. Se on aina pienistä asioista kiinni, että toipuminen menee hyvin ja haavat paranevat, useita urheilun supertähtiä operoinut Lempainen sanoi Ilta-Sanomille.

– Sanoin hänelle, että minimissään 8–9 kuukautta on aika, että hän voisi olla pelikunnossa. Se on eri asia pelata pipolätkää kuuden kuukauden jälkeen kuin olla NHL-kaukalossa.

Pacioretty on pelannut NHL:ssä Montreal Canadiensin, Vegas Golden Knightsin ja Carolina Hurricanesin riveissä yhteensä 855 ottelua. Hurjasta laukauksesta tunnettu laitahyökkääjä on tehnyt NHL:ssä 326 maalia ja 645 tehopistettä.