TSN:n sisäpiiritoimittajan Darren Dregerin mukaan St. Louis Blues on ilmoittanut muille NHL-seuroille, että seuran tähtihyökkääjä Ryan O’Reilly, 31, on kaupan.

Buffalosta St. Louisiin kesällä 2018 kaupattu O’Reilly on toiminut Bluesin kapteenina kaudesta 2020-21 lähtien. Kanadalaisen 7,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.

O’Reilly on parhaillaan sivussa tositoimista loukkaantumisen takia.

– Tiedämme, että hän on loukkaantunut ja hän tulee olemaan sivussa vielä jonkin aikaa. Joka tapauksessa Blues pyytää O’Reillystä samaa vastiketta, jota yleensäkin tämän tason pelaajasta pyydetään. Kauppa sisältäisi varausvuoroja ja pelaajalupauksia. Tämä on vielä aikaisessa vaiheessa, mutta O’Reilly on virallisesti kaupan, Dreger sanoi TSN:n Insider Trading -lähetyksessä.

NHL:ssä 975 ottelua tahkonnut O’Reilly pelaa pisteiden valossa heikointa kauttaan kymmeneen vuoteen. NHL:n parhaisiin puolustaviin hyökkääjiin lukeutuva sentteri on tehnyt tällä kaudella 37 ottelussa 10 maalia ja 16 tehopistettä.